У Карпатах зафіксували новий температурний рекорд

Новини, погода, Суспільство
У Карпатах зафіксували максимальний рекорд температури повітря на метеостанції Пожижевська.

Про це у Фейсбуці повідомляє Івано-Франківський обласний центр з гідрометеорологі, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Черговий температурний рекорд на станції Пожежевська. 15 липня 2024 року максимальна температура повітря перевищила рекордне значення для цього дня на 1,5° та становила +24,9°С», – йдеться в повідомленні.

За даними обласного центру з гідрометеорології, середня та мінімальна температури за добу теж були вищими від рекордних значень.

Раніше температуний рекорд на станції Пожижевська зафіксували 10 липня.

Пожижевська — одна з вершин Українських Карпат. Висота 1822 м. На пологішому схилі у північно-східному напрямку за назвою Пожижевська полонина на висоті 1550 м розташовані сніголавинна метеостанція, а також Біологічний стаціонар Інституту екології Карпат НАН України (раніше — Львівського відділення інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного).

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.