На Прикарпатті продаватимуть калуські кавуни

Новини, Суспільство

На 10 гектарах, що у Калуській громаді, вже доспівають кавуни. Через 10 днів ними смакуватимуть прикарпатці.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Ми практично забезпечимо нашими кавунами області заходу України, – розповідає Інна Федосієнко, співзасновниця фермерського господарства «Овочі Слобожанщини», яке релокувало в Калуську громаду з Куп’янського району Харківської області.

Цьогоріч кавуни висадили на 10 га землі, яка перебуває в суборенді, минулого року були засаджені тільки 2 га. Ягоду висадили наприкінці травня.

Також у продажі вже є кукурудза, вирощена фермерами, капуста. Будуть цьогоріч торгувати й картоплею, баклажанами, помідорами, перцем. Їх небагато виростили, але на точках продажу їх можна буде придбати. Всього в суборенді фермерського господарства перебуває 35 га. Їх обробляють 5 працівників, серед них – й працевлаштовані через центр зайнятості.
Господарство має договори з чотирма супермаркетами, один з них – у Калуші.

Фермери готові надавати продукцію й в інші торгові точки.  Також матимуть й власну, де реалізовуватимуть свою продукцію. Для співпраці з ФГ «Овочі Слобожанщини» запрошують телефонувати 066-418-27-15.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.