РосЗМІ: Розробкою російських дронів займається фізик родом з України (фото)

Війна, Новини, Політика

Російське видання “Важные истории” з’ясувало, що головним конструктором бюро “Стратим”, яке збирає дрони для російської армії є Олександр Махнєв. Він народився в Луганську, у 2014 році переїхав до Києва, після чого виїхав у Москву.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посианням на “Важные истории”.

Як повідомляють журналісти, Махнєв приєднався до команди бюро влітку 2022 року. Сам він родом із Луганська, після 2014 року перебрався до Києва, навчався у Київському політехнічному інституті, а магістратуру закінчував уже у Московському фізико-технічному інституті. Після цього Махнєв працював в Інституті ядерних досліджень у Троїцьку.

У соцмережах Махнєв ще у 2015 році ділився, що радий отримати нагороду з рук українського вченого Михайла Згуровського та другого президента України Леоніда Кучми.

 

Також за даними “Важных историй” роботу в конструкторському бюро Махнєв поєднує з роботою в Європейській організації з ядерних досліджень.

У ЦЕРН заявили, що діяльність організації “спрямована на мирні фундаментальні дослідження” і в ній “немає військового аспекту”, нагадавши про припинення співпраці з російськими вченими. Відповідне рішення розпочне діяти з листопада 2024 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.