Стали відомі погодинних вимкнень світла на Івано-Франківщині 21 липня (графіки)

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині 21 липня очікуються масштабні відключення електроенергії. “Прикарпаттяобленерго” оприлюднило графіки погодинних вимкнень світла, закликаючи мешканців регіону до підготовки та енергоощадливості.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  повідомлення енергетичної компанії.

Жителі Івано-Франківської області мають бути готові до суттєвих змін у енергопостачанні 21 липня. Компанія “Прикарпаттяобленерго” повідомила про впровадження графіків погодинних вимкнень електроенергії, які діятимуть протягом усієї доби.

 

“З 15:00 до 24:00 діятимуть дві черги відключень. В інші години доби застосують одну чергу відключень”, — зазначається у офіційному повідомленні енергетичної компанії.

Ці графіки розроблено відповідно до лімітів, встановлених національним оператором “Укренерго”, з метою збалансування навантаження на енергосистему країни.

Дізнатися про вимкнення електроенергії можна на стартовій сторінці сайту під кнопками “Немає світла” чи “Вимкнення” або у чат-боті енергетичної компанії.

Енергетики наголошують на важливості підготовки до можливих відключень:

  • Зарядити всі необхідні електронні пристрої
  • Підготувати альтернативні джерела освітлення
  • За можливості, скоригувати використання енергоємних приладів

“Прикарпаттяобленерго” особливо підкреслює необхідність дотримання енергоощадливого режиму споживання електроенергії, особливо у періоди пікових навантажень. Це не лише допоможе зменшити навантаження на енергосистему, але й може сприяти скороченню тривалості вимкнень.

Варто зауважити, що ситуація в енергетичній системі країни залишається динамічною. Графіки погодинних вимкнень електроенергії можуть змінюватися залежно від поточного стану енергомережі. Тому споживачам рекомендується регулярно перевіряти актуальну інформацію на офіційних ресурсах “Прикарпаттяобленерго”.

Ця ситуація вкотре нагадує про важливість раціонального використання енергоресурсів та готовності до можливих перебоїв у електропостачанні. Спільні зусилля енергетиків та споживачів допоможуть ефективніше долати виклики, пов’язані з обмеженнями в енергосистемі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.