Горами бродять ведмеді: прикордонники попередили про небезпечних чотирилапих мешканців Карпат (відео)

Новини, Суспільство

Державна прикордонна служба України звернулась до туристів та місцевих жителів Карпат з важливим попередженням щодо можливих зустрічей з бурими ведмедями, наголошуючи на потенційній небезпеці та необхідності дотримання правил безпеки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Карпатські гори, відомі своєю природною красою та багатством фауни, можуть приховувати несподівані зустрічі для туристів. Державна прикордонна служба України (ДПСУ) виступила з важливим попередженням щодо присутності бурих ведмедів у регіоні, закликаючи відвідувачів до підвищеної обережності.

Бурий ведмідь, який є символом Карпат та найбільшим хижаком на території України, може становити реальну загрозу для непідготовлених туристів. ДПСУ поділилася відеоматеріалами, на яких зафіксовано сліди цих могутніх тварин, підкреслюючи, що така зустріч може бути небажаною для звичайних мандрівників.

“Зустріти сліди дикого звіра у цій місцевості для прикордонників – вже звична справа, чого не скажеш про випадкового “туриста”. Адже швидкість руху ведмедя гірськими схилами вражає – до 50 кілометрів на годину. Навряд чи варто змагатися й доводити перевагу в цьому випадку,” – зазначили представники ДПСУ.

Ця інформація набуває особливого значення в контексті безпеки туристів. Здатність ведмедя розвивати швидкість до 50 км/год у гірській місцевості робить його надзвичайно небезпечним супротивником для людини. Саме тому прикордонники наголошують на важливості дотримання встановлених маршрутів та уникнення закритих для відвідування територій.

“Чи знайдеться спритник, який зможе щось протиставити такому результату? Навряд. Тож перш ніж збиратися у похід – тричі подумайте, можливо це збереже ваше життя“, – підкреслюється у повідомленні ДПСУ.

Важливо зазначити, що це попередження стосується не лише туристів, але й місцевих жителів, які можуть стикнутися з ведмедями під час своїх повсякденних справ у гірській місцевості.

Для забезпечення безпеки під час відпочинку в Карпатах, ДПСУ рекомендує:

  1. Дотримуватися офіційно затверджених туристичних маршрутів.
  2. Уникати відвідування закритих гірських територій.
  3. Бути готовим до можливої зустрічі з дикими тваринами.
  4. Мати при собі засоби зв’язку та першої допомоги.
  5. Інформувати близьких про свій маршрут та час повернення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.