Чому в один день певну чергу вимикають на більшу кількість годин, ніж іншу, пояснили у “Прикарпаттяобленерго”

Новини, Суспільство
Серед найчастіших запитань від споживачів, чому в один день певну чергу вимикають на більшу кількість годин, ніж іншу.
Та чи справді це так, пояснюють у “Прикарпаттяобленерго”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.
“Щовечора від НЕК «Укренерго» надходять вказівки про кількість черг, які необхідно застосувати для споживачів наступного дня. Після цього диспетчери «Прикарпаттяобленерго» формують графік погодинних вимкнень, який доводять населенню.
Справді, одного дня кількість вимкнень для однієї черги може бути більша, ніж для іншої. Умовно кажучи, одна черга вимкнень — це 4 години обмежень на добу, дві черги — 8 годин тощо.
Протягом дня може змінюватися кількість черг, які необхідно застосувати. Наприклад, з 6 ранку до 12 дня вимикати лише одну чергу, а з 12 дня до 24 — застосувати три черги ГПВ.
Від цього буде залежати і тривалість обмежень для різних черг споживачів. Та вже в наступні дні ситуація змінюється і чергу з тривалішими ГПВ вимикають менше”, — кажуть енергетики.
Якщо порівняти графіки погодинних вимкнень у місячному розрізі, додають у компанії, можна побачити, що час вимкнення для кожної черги розподілений орієнтовно однаково.
“Це доводять і результати перевірки Держенергонагляду, відповідно до яких встановлено, що тривалість вимкнення споживачів на Прикарпатті по ГПВ протягом доби та місяця є рівномірними, відповідно, справедливими.
Та, окрім цього, обленерго також отримує додаткові розпорядження Укренерго про скасування чи додавання годин зі світлом протягом дня, залежно від ситуації в енергосистемі України. Але про ці зміни повідомити споживачів заздалегідь неможливо”, — уточнили в “Прикарпаттяобленерго”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.