Що впливає на швидкість надання адміністративних послуг в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

З перших днів повномасштабного російського вторгнення центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) Івано-Франківська стали центрами допомоги переселенцям та військовослужбовцям.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

Які чинники впливають на швидкість надання адміністративних послуг.

Зі слів посадовця, насправді в період війни виникло дуже багато чинників.

“Робота залежить від системи енергопостачання, від роботи сервісів і ресурсів, доступу до мережі інтернет і яка ситуація на проміжному обладнанні. Раніше, якщо послуги надавалися, то достатньо було зробити запис у відповідному журналі та оформити документ. Зараз такого немає, всі процеси автоматизовані, вони реєструються в різних системах.

Тобто це і в Єдиному державному демографічному реєстрі, в нашому програмному забезпеченні “універсам” послуг в різних системах у сфері містобудування та архітектури, в системі ДІАМ, в соціальних громадах, в інформаційній соціальній системі”, — каже спеціаліст.

Богдан Питель додає, що це інформаційні ресурси й для того, щоб якісно надати послуги ці ресурси мають бути доступними.

“У нас, наприклад, в головному офісі ЦНАПу є основна лінія, резервна лінія, є генератори, які забезпечують роботу в різних критичних ситуаціях, але бувають випадки, коли в нас є енергопостачання, але немає зв’язку на проміжному обладнанні, немає зв’язку з Києвом, і це є проблемою.

Відвідувачі кажуть: “Так, світло є, у чому проблема?”

Але річ у тім, що це не тільки від нас залежить і в провайдерів, які надають ці послуги, має бути світло, щоб якісно працювати. Тобто, якість надання послуг залежить від багатьох чинників.

Звичайно, варто враховувати шкоду від обстрілів зі сторони росії. Якщо є пошкодження об’єктів критичної інфраструктури, чи, можливо, якісь інші моменти, то може бути затримка в оформленні тих чи інших документів.

Я, наприклад, говорю в першу чергу про оформлення біометричних документів. Тобто зараз на даний час все гаразд. Проте в нас бували випадки, коли виникали затримки в доставленні документів, їх друку, і це тривало тиждень, два, тобто по-різному буває. Ситуація дуже гнучка”, — підкреслив фахівець.

Богдан Питель наголошує, що 95% відвідувачів ЦНАПу, позитивно оцінюють його роботу.

“Звичайно, що є потенціал до покращення певних ресурсів, до покращення певних адміністративних процедур, їх виконання й ми над цим працюємо.

Ми робимо все для того, щоб наші відвідувачі залишалися задоволені та максимально швидко і якісно отримували послуги”, — резюмував Богдан Питель.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.