Нардеп з Прикарпаття Олег Марусяк не підписався за заборону УПЦ МП

Новини, Політика, Суспільство

Понад 140 народних депутатів не підписали документ на підтримку законопроєкту про заборону УПЦ МП, який мають розглянути в другому читанні. Серед обранців, які не поставили підписи, є й один нардеп від Прикарпаття Олег Марусяк.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Документ на підтримку заборони Православної церкви Московського патріархату створила міжфракційна група, до складу якої увійшли народні депутати всіх фракцій та груп, окрім “Платформи за життя та мир” і “Відновлення України” (колишньої проросійської ОПЗЖ).

У повному складі підтримали законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій” (№8371) представники фракції “Європейська Солідарність” та “Голос”. Не підтримали 146 нардепів, серед яких 89 депутатів від “Слуги народу”. Серед них – народний депутат Олег Марусяк з Калуша.

Закликаємо свідомих і небайдужих прикарпатців написати нардепу “слузі народу” Олегу Марусяку, що вони думають з приводу його позиції стосовно УПЦ МП, й попросити обранця змінити думку й підтримати заборону організації, яка благословляє війну і геноцид українців та нав’язує в Україні “рускій мір”, а її священники і вірні здають позиції українських військових. Варто нагадати нардепу, що заборона УПЦ МП – це не питання свободи віросповідання, це питання національної безпеки.

Писати Марусяку можна на електронну пошту: marusiak@rada.gov.ua або 1office.marusyak@gmail.com. Та в соцмережах:

Олег Марусяк був обраний народним депутатом від партії “Слуга народу” у 2019 році за списком як безпартійний. Член фракції “Слуга народу”. Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики у ВРУ.

Нагадаємо, торік нардеп Олег Марусяк задекларував 4,6 млн сімейного доходу. Також КУРС писав, що в 2022 році банк пробачив прикарпатському нардепу Олегові Марусяку 2,5 млн грн боргу.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.