Гарріс на зустрічі з Нетаньяху: Я не буду мовчати про страждання у Секторі Гази

Новини, Політика

Віцепрезидент США і можливий кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Камала Гарріс пообіцяла “не мовчати” про страждання в Секторі Гази. Вона висловила свою “серйозну стурбованість” прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху і сказала йому, що настав час укласти угоду про припинення вогню.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Гаррріса у своєму виступі перед журналістами після зустрічі з Нетаньяху у Вашингтоні, CNN.

“Ізраїль має право захищати себе, і те, як він це робить, має значення. Те, що сталося в Газі за останні дев’ять місяців, є руйнівним.

Перед очима постають картини загиблих дітей і відчайдушних голодних людей, які тікають у пошуках безпеки, іноді вимушені переселятися вдруге, втретє або вчетверте. Ми не можемо відвертатися перед обличчям цих трагедій. Ми не можемо дозволити собі оніміти від страждань, і я не буду мовчати”.

Гарріс повторила неодноразові коментарі Байдена про “залізну підтримку” і “непохитну прихильність” Америки до Ізраїлю, але вона висловила рішучість у питанні припинення війни.

Нагадуючи про деталі запропонованої угоди про припинення вогню і звільнення заручників, яку підтримали США, Харріс сказала, що “настав час закінчити цю війну, і закінчити так, щоб Ізраїль був у безпеці, всі заручники були звільнені, страждання палестинців у Газі припинилися, а палестинський народ зміг реалізувати своє право на свободу, гідність і самовизначення”.

Віцепрезидент сказала, що в переговорах спостерігається “обнадійливий рух” і що вона підштовхнула прем’єр-міністра до завершення конфлікту: “Як я щойно сказала прем’єр-міністру Нетаньяху, настав час укласти цю угоду. Тож усім, хто закликав до припинення вогню, і всім, хто прагне миру, я бачу вас і чую вас”.

За словами Гарріс, адміністрація Байдена працює над тим, щоб повернути додому американських заручників у Газі.

Наприкінці свого виступу Гарріс сказала журналістам, що важливо, щоб американський народ пам’ятав, що війна в Газі не є бінарним питанням:

“Давайте всі разом засудимо тероризм і насильство. Давайте зробимо все можливе, щоб запобігти стражданням невинних цивільних осіб. Засуджуймо антисемітизм, ісламофобію та ненависть будь-якого роду. І давайте працювати над об’єднанням нашої країни”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.