У Парижі відкрили Літні Олімпійські ігри-2024 (фото)

Новини, Суспільство

У Парижі відбулася офіційна церемонія відкриття Ігри XXXIII літніх Олімпійських ігор 2024 року.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Уперше в історії відкриття Ігор відбулося поза межами олімпійського стадіону. Спортсмени зі 206 країн-учасниць під час представлення пропливли річкою Сеною в самому центрі Парижа.

Українські спортсмени під час церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024

Також в урочистостях взяли участь українські спортсмени, які заспівали легендарну “Червону руту”. Прапороносцями виступили Еліна Світоліна та Михайло Романчук.

У естафеті передачі олімпійського вогню взяли участь легендарні спортсмени: ексфутболіст Зінедін Зідан і діючий тенісист Рафаель Надаль.

До пронесення олімпійського вогню також долучилися чимало відомих спортсменів та зірок, зокрема, Сергій Бубка, репер Снуп Дог, Серена Вільямс та інші.

Олімпійський вогонь запалили триразові олімпійські чемпіони: лекгоатлетка Марі-Жозе Перек і дзюдоїст Тедді Ренер. Сам вогонь створили у вигляді повітряної кулі, замість звичної чаші. Таким чином організатори вшанували перший політ на повітряній кулі, наповненій воднем, який відбувся у Парижі в далекому 1783 році.

Запалення олімпійського вогню

Запалення олімпійського вогню

Getty Images
Олімпійський вогонь у вигляді повітряної кулі

Олімпійський вогонь у вигляді повітряної кулі

Getty Images

Олімпійські ігри-2024 пройдуть з 26 липня по 11 серпня. 10 714 спортсменів розіграють 329 комплектів медалей.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.