Три чверті поранених військових повертаються у стрій – Міноборони

Війна, Новини

У Міноборони заявили, що понад 75% поранених військовослужбовців повертаються в стрій після реабілітації.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова на брифінгу на полях першого щорічного міжнародного Конгресу з військової медицини та ментального здоров’я “Воїн: життя, здоров’я, боєздатність” сказала:

“У нас дуже високий відсоток якісної реабілітації, повернення в стрій. Це відзначають і західні партнери, ті країни, які ніколи не мали такого досвіду, такої війни, як у нас. Це понад 75% поранених. Вони після поранення різного ступеня тяжкості”.

Заступниця міністра також зазначила, що на сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров’я є мультидиспліціональні команди і є реабілітація.

“Як тільки починається лікування, одразу починається реабілітація. Це не те, що відбувається потім. І реабілітація зараз впроваджена в усіх закладах – як у цивільних, так і у військових”, – пояснила вона.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.