Україна отримала перші 6 винищувачів F-16 від Нідерландів

Війна, Політика

Україна отримала перші шість винищувачів F-16 від Нідерландів, що стали частиною обіцянки чотирьох країн НАТО, зробленої минулого року. Ці літаки прибули в країну після довгих переговорів і підготовки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення The Times.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила парламент про підтвердження доставки перших літаків у листі, датованому 1 липня. Вона зазначила, що це лише початок, і в найближчому майбутньому очікується прибуття додаткових літаків з Данії.

Президент Володимир Зеленський також анонсував, що датські винищувачі почнуть прибувати «незабаром» після того, як Данія підтвердила свою готовність надати військову техніку.

Українська авіація наразі відмовилася коментувати ситуацію. В Україні зазначають, що отримання цих літаків є важливим кроком у боротьбі з російськими атаками, однак Київ наполягає на необхідності 300 таких літаків для ефективного протистояння агресії.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.