Тендер на будівництво військового кладовища виграла щойно створена компанія. Замовник каже, що все законно

Війна, Новини, Суспільство

Тендер на будівництво національного меморіального військового кладовища виграв консорціум “Білдінг Юа”, яку створили через день після оголошення торгів. Після резонансу у суспільстві, замовник пояснив, що це поширена практика.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на аналітичну систему Youcontrol, заява на сайті державної установи “Національне меморіальне військове кладовище”.

1 серпня система Prozorro визначила переможця на будівництво першої черги. Ним став консорціум “Білдінг Юа”, який створили наступного дня після оголошення тендера.

Засновниками виступили три підприємства: “Євроелітбуд” (Одеса), “Акам” (Дніпро) і ПАТ “Броварське шляхово-будівельне управління №50” (Київська область). Кінцевими бенефіціарами консорціуму записано одеситів Олександра Ісаєва та Наталю Побережець.

У державній установі пояснюють, що консорціум – це тимчасове об’єднання компаній для реалізації конкретного проєкту.

“Це є розповсюдженою практикою, яка не суперечить законодавству. І в цьому випадку – бізнес об’єднався для участі в такому масштабному проєкті, як створення Національного військового меморіального кладовища”.

В установі запевнили, що компанії, що увійшли до консорціуму, раніше вже мали досвід реалізації інших проєктів. Зокрема Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодоморів в Україні та ремонту дороги на Миколаївщині.

Водночас там звернулися до консорціуму з проханням надати пояснення щодо ймовірного російського громадянства в одного із співвласників, про що повідомляли ЗМІ.

В установі наголосили, що договір із компанією ще не підписали. Укласти його планують 6 серпня.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.