В Івано-Франківську облаштують нову кільцеву розвʼязку

Новини, Суспільство

У Франківську на засіданні Комісії з безпеки дорожнього руху прийняли важливі рішення та ініціативи, спрямовані на зменшення аварійності та підвищення безпеки на вулицях та дорогах.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

Що нового обговорювали експерти, які зміни чекають на водіїв та пішоходів, і як ці заходи вплинуть на наше щоденне життя, повідомив заступник міського голови – директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак.

“Ідеться про необхідність підвищення безпеки учасників дорожнього руху на перехресті автомобільної дороги загального користування національного значення Н10 – вулиці Шевченка, що веде в село Радча та вулиці Олекси Довбуша, що веде в село Чукалівка”.

Щоб зменшити на цьому перехресті ризик аварій та підвищити безпеку всіх учасників дорожнього руху, необхідно забезпечити кілька основних правил:

  • зниження швидкості: водії повинні знижувати швидкість при наближенні до перехрестя, навіть якщо для цього немає видимих перешкод. Найкраще цьому сприяє необхідність зміни траєкторії руху. Саме тому комісією прийнято рішення звернутись до Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області, на балансі якої перебуває дорога загального користування Н10, з приводу облаштування на даному перехресті кільцевої розв’язки;
  • позначення перехрестя: встановлення чітко видимих дорожніх знаків та відповідної дорожньої розмітки, що допоможе попередити учасників руху про наближення до перехрестя та врегулювати правила проїзду перехрестя;
  • освітлення: добре освітлення забезпечує кращу видимість у темний час доби та зменшує ймовірність аварій.

А також говорили про посилення роботи інспекторів з паркування у місцях систематичного порушення водіями транспортних засобів правил паркування.

Також було прийнято низку інших рішень, які стосуються важливих побутових питань мешканців територіальної громади стосовно організації дорожнього руху, впорядкування паркування, демонтажу самовільно встановлених знаків та підвищення безпеки громадян у дворах багатоквартирних будинків, на спокійних вуличках приватного сектору тощо.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.