Через аномальну спеку на Прикарпатті побільшало отруйних павуків (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Кліматичні зміни спричинили нові проблеми. Через спеку, яка щороку посилюється, на Івано-Франківщині  побільшало отруйних павуків – активізувався павук Аргіопа тигрова або “Павук-оса”.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “ТРК ВЕЖА“.

Його отрута не є смертельною, проте небезпечна для людей, які мають бронхіальну астму чи алергію.

“Отрута цього павука вона є досить небезпечною, все залежить від вашого імунного стану. Може викликати від набряків, кропив’янки, свербіжу також біль до можуть бути також серйозніші наслідки, такі як набряк квінке і серйозні алергічні реакції, – розповідає ентомологиня паразитологічної лабораторії обласного ЦКПХ Ірина Олексюк.

Найбільша активність Аргіопи спостерігається з травня по вересень, тож медики закликають прикарпатців бути обережними та не наближатися до павука-оси.

Проте, якщо членистоногий все ж таки укусив, необхідно звернутися до лікаря.

“Якщо павук вкусив, перш за все, потрібно заспокоїтись, тому що спочатку буде дуже сильний біль і почервоніння в тій ділянці укусу. Не треба панікувати, треба звернутися до лікаря, не рекомендовано самостійно видаляти отруту, накладати будь-які пов’язки і вживати будь-яких препаратів. Спочатку ми звертаємося до медичного закладу, де нам пояснюють і надають всю необхідну медичну допомогу”, – продовжує нтомологиня паразитологічної лабораторії обласного ЦКПХ Ірина Олексюк.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.