Один із франківських університетів уклав договір з Міносвіти – найкращі вступники зможуть отримати грант на оплату навчання

Новини, Суспільство

Університет Короля Данила уклав договір з МОН на отримання державних грантів для студентів. Мова про експериментальний проект по видачі коштів Міністерством освіти і науки здобувачам освіти, які набрали відповідний бал НМТ.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Розміри грантів є двох рівнів:

I-рівень – 15 000 грн., якщо результат НМТ від 150 балів з будь-яких 2-х предметів;

II-рівень – 25 000 грн., якщо результат НМТ від 170 балів з будь-яких 2-х предметів.

«Для навчальних закладів це буде свого роду експериментом для підтримки прогресивної освіченої молоді. Укладатимуться тристоронні договори між МОН, здобувачем освіти і тим чи іншим університетом. І відбуватиметься перехід державних коштів в університет за якісно надані послуги. Фінансування буде йти за здобувачем освіти. Якщо ж вартість навчання на певній спеціальності буде вищою, аніж зазначена в договорі сума, то різницю студент оплачує самостійно», – розповідає перший проректор УКД Михайло Косьмій.

Подати заяву на отримання державного гранту студенти зможуть з 5 вересня по 31 жовтня поточного року. 

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.