Преображення Господнє: значення та традиції

Новини, Суспільство

Свято Преображення (таємничого перетворення) Господнього входить до 12 найбільш церковних празників у році.

Про значення свята журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві,і нформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ .

Як зауважив монах, у цей день треба бути у храмі на святій Літургії, а після неї вже скуштувати чогось з освячених фруктів відповідно до традиції.

“Преображення — це вшанування божественної природи нашого Спасителя та пояснення Ним Його майбутньої смерті задля спасіння всіх християн.

Господнє перемінення відбулося, як відомо, перед стражданнями Ісуса Христа на Голгофі.

За 40 днів до свого Розп’яття Божий Син узяв апостолів Петра, Івана та Якова, щоб вирушити з ними разом на гору Тавор для молитви”, — каже монах.

Зі слів отця Миколая Микосовського, Преображення Господнього має сенс духовного перетворення згідно з образом Христа.

“Молитва, покаяння і духовне вдосконалення мають стати нашими основними думками.

Це свято вказує якраз шлях до зміни земного життя, а будь-які зміни беруть початок у душі людини, у зміні способу мислення та наверненні серця до Всевишнього.

Хочемо позитивних змін у Цекві, державі тощо — починаймо зі себе”, — резюмував отець.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.