ЗСУ наступають на курські міста за трьома напрямками (відео+фото)

Війна, Новини, Політика

Підкріплення не прийшло до росіян і на третій день боїв.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на телеграм – канал Гудзінський NEWS 🇺🇦

Українське командування третій день мовчить про бойові дії у Курській області. Про те, що відбувається зараз на території РФ, розповідають російські ЗМІ та військкори. Але навіть та прикрашена “правда”, яку озвучують вони, вражає — Росія за три дні втратила великий шмат території.

ЗСУ захопили більше російських територій, ніж під час контрнаступу 2023 року

Повідомляється, що до вечора четверга ЗСУ розширили зону контролю в Курській області. Про це пише один із найбільших Z-каналів. Українські сили нібито наступають від Суджі за трьома напрямками:

  • на Курськ (залишилось менше 50 км., від кордону),
  • на Льгов (українці вже за 10 км., від міста)
  • на Рильськ ( ЗСУ у 20 км., йдуть бої в Коренево).
@gudzinskiy_life #Курська_область #курськ #суджа #рильськ #льгов #курчатов #брянськ #бєлгород #торецьк #зсу #воїн_україни ♬ Victory (Cover Two Steps From Hell) – 马总

Необхідне підкріплення до цього регіону росіянам так і не прибуло, визнає автор каналу: “зараз нібито знімають з інших напрямків. Вночі було знищено колону російської техніки біля м. Рильськ.

Тим часом місцева влада оголосила про евакуацію Рильського району.

“Керівництво Курської області ухвалило рішення про добровільну евакуацію із прикордонних районів області. Громадяни можуть виїхати самостійно особистим транспортом, а також автобусами, які будуть надані Адміністрацією Рильського району”, — повідомив голова району Андрій Білоусов.

Тим росіянам, які виїжджають, радять обов’язково взяти з собою усі документи та, по можливості, цінні речі.

Тим часом за даними The Telegraph, за 48 годин ЗСУ захопили більше російських територій, ніж вдалося звільнити внаслідок минулорічного невдалого контрнаступу.

Тим часом Міноборони РФ показало удари авіабомбами по своєму ж селу у Курській області.

Росія вже скидає бомби на свою територію

Міноборони Росії вдень 8 серпня опублікувало відео, на якому, як стверджується, показано “знищення бронетехніки та живої сили ЗСУ” у прикордонному районі Курської області.

У повідомленні відомства йдеться, що удар завдавав авіаційних бомб ФАБ-500.

“Отримавши підтвердження від розвідки про знищення цілей, екіпажі повернулися на аеродром вильоту”, – заявили у відомстві.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.