Медальний залік Олімпіади-2024: Україна опустилася на 18 місце (таблиця)

Новини, Суспільство

До вашої уваги загальний медальний залік Олімпійських ігор 2024 за підсумком чотирнадцятого дня змагань (9 серпня).

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “УП“.

Лідерство на Олімпіаді зберігають Сполучені штати Америки, які мають 33 золотих, 39 срібних та 39 бронзових медалей. На другій сходинці Китай, у якого 33 нагороди вищого ґатунку, 27 срібного та 23 бронзових. Третю сходинку посідає Австралія (18, 16, 14).

Збірна України, яку на літній Олімпіаді-2024 представляють 140 спортсменів у 23 видах спорту, має 11 нагород: фехтувальниця Ольга Харлан стала бронзовою призеркою в особистому турнірі шаблісток, а Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з гвинтівки з трьох положень.

Перше золото в скарбничку України принесли фехтувальниці. Українська команда з шаблі в складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Аліни Комащук та Юлії Бакастової здолала Південну Корею в фіналі з рахунком 45:42.

У дев’ятий день Олімпійських ігор українські легкоатлети завоювали три медалі. Ярослава Магучіх стала золотою призеркою, а Ірина Геращенко бронзовою в стрибках у висоту. Михайло Кохан також посів третє місце, але в метанні молота.

У 10-й день срібним призером став гімнаст Ілля Ковтун за підсумком вправ на паралельних брусах, а в 12-й Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном у боксі.

Нарешті, у 13-й день ще двома нагородами медальну скарбничку “синьо-жовтих” поповнили борці греко-римського стилю: Парвіз Насібов здобув срібло, а Жан Беленюк — бронзу.

Срібну медаль до скарбнички збірної України додали українські веслувальниці Людмила Лузан та Анастасія Рибачок, які фінішували другими в каное-двійці на 500 метрів.

Проте Україна опустилася на 18-ту сходинку в загальному заліку через четверте золото іспанців, яке вони здобули в футболі, третє золото Бразилії та п’яте в Узбекистану.

Усього буде розіграно 329 комплектів медалей у 32 видах спорту

Матеріал оновлюється

Медальний залік Олімпійських ігор 2024

Повний залік дивіться ТУТ.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.