В Івано-Франківську винесли вирок адміністратору Telegram-каналу про місця роздачі повісток

Війна, Новини, Суспільство

Івано-Франківський міський суд виніс вирок адміністратору Telegram-каналу, у якому повідомляли про місця роздачі повісток військовозобов’язаним.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Zaxid.net.

Чоловіка визнали винним у перешкоджанні діяльності ЗСУ. Суд призначив йому 5 років тюрми, але звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном.

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі у серпні 2024 року, уродженець Полтави, який проживав у Одесі, з лютого 2023 року адміністрував Telegram-канал, у якому повідомляли про місця роздачі повісток в Івано-Франківську, а також на території області.

За даними слідства, метою підсудного було отримання прибутку з розміщення реклами у цьому каналі, але він усвідомлював, що публікація місць роздачі повісток перешкоджає діяльності ЗСУ.

Щодо адміністратора каналу порушили кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Правоохоронці розшукали та затримали чоловіка. Під час досудового розслідування він уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Справу розглянув суддя Василь Тринчук, який дослідив усі матеріали. Він затвердив угоду про визнання винуватості, визнав адміністратора винним у перешкоджанні ЗСУ, призначивши 5 років тюрми, але звільнив він покарання з іспитовим терміном у два роки. Вирок ще можна оскаржити.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.