На Прикарпатті планують облаштувати соляну градирню просто неба

Новини, Суспільство
Влада міста Долина Івано-Франківської області проведе громадські слухання щодо ініціативи створення «Соляної градирні» просто неба.

Про це представникам ЗМІ повідомив Долинський міський голова Іван Дирів, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

«Думаю, ми проведемо громадські слухання. Це має бути інгалятор просто неба, тобто установка, яка буде розпилювати нашу соляну ропу, яка є в наших надрах, і буде створювати ефект соляної кімнати. Проєкт має назву “Соляна градирня”», – зазначив Дирів.

За його словами, вартість проєкту сягає близько 2 млн грн. Градирню хочуть встановити в одному з парків міста, щоб нею користувались не лише місцеві мешканці, але й гості міста.

«У нас є запаси цієї ропи в надрах і гріх їх не використовувати… Там дуже проста система – є резервуар, в якому знаходиться соляна ропа, вона підіймається за допомогою насосів і звідти прутиками з терену, який є стійким до солі, стікає і розбивається на друзки… Я хочу, щоб діти відпочивали, старші люди… в тому числі щоб це було об’єктом для реабілітації для наших військових», – сказав мер.

На його переконання, градирня просто неба в Долині створить ефект морського повітря, яке є корисним для профілактики різних захворювань.

Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.