ВВС: Українці просунулися на 30 км вглиб РФ, росіяни будують оборону біля Курської АЕС (відео)

Війна, Новини

Заяви російського Міноборони та верифіковані ВВС кадри свідчать, що українські військові просунулися приблизно на 30 км вглиб території Росії в Курській області, а біля Курської АЕС з’явилися нові лінії оборони.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на ВВС.

У неділю Міноборони РФ заявило, що росіяни запобігли спробам прориву українських сил в районах населених пунктів Толпине та Общий Колодезь Курської області, які розташовані приблизно за 25 і 30 км від російсько-українського кордону. ВВС називає це очевидним визнанням того, що Сили оборони України просунулися вглиб Курського прикордонного району.

@gudzinskiy_life #суджа #курськ #курчатов #льгов #рильськ #біла #бела #россия #україна #зсу #всу #війна #война #перемога🇺🇦 ♬ Rammstein 5th – 闻佳

Кадри, опубліковані в інтернеті та підтверджені BBC, також показали російський удар біля села Левшинка, приблизно за 25 км від кордону.

У Сумах, які межують з Курською областю, кореспонденти BBC стали свідками постійного потоку бронетранспортерів і танків, які рухалися в бік Росії. На бронеколонах були білі трикутні знаки розрізнення, нібито щоб відрізнити їх від техніки, яка використовується в самій Україні.

Тим часом з’явилися аерофотознімки, на яких видно, як українські танки використовуються в боях на території Росії, пише ВВС.

На фотографіях, проаналізованих BBC Verify, також видно, як Росія будує нові оборонні лінії поблизу Курської АЕС. Зазначається, що українські сили просунулися в межах 50 км від об’єкта.

Порівняння супутникових знімків із того самого місця у суботу й кількома днями раніше показує кілька нещодавно побудованих траншей неподалік, причому найближча приблизно за 8 км від станції.

Також читати:

Війна заглиблюється в Росію: як український наступ у Курській області змінює динаміку конфлікту (відео+фото+карта)

ISW: Кремль применшує масштаби подій у Курській області (карта)

ЗСУ наступають на курські міста за трьома напрямками (відео+фото)

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.