Як виглядає зелена зона біля франківського озера, яку планують забудувати (фото)

Новини, Суспільство

Кілька вільних гектарів землі біля міського озера з боку вулиці Гурика вже незабаром будуть забудовані. Це – остання велика ділянка зелені в центральній частині Івано-Франківська.  

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Галку.

Наприкінці 2018 року в Івано-Франківську між орендарем землі “Гаразд Україна” й депутатами, та активісти ВО “Свобода” розгорівся скандал через вказану ділянку. Фірма планувала побудувати поблизу міського озера розважально-відпочинковий комплекс. Натомість у міській раді заявили, що дозвільних документів у будівельної компанії немає й громада не віддасть землю під забудову.

Тоді міська влада поспіхом встановила капличку, хрести й дитячий майданчик. Також певний час там тривав цілодобовий прийом громадян.

25 лютого 2020 року на засіданні міської ради повідомили, що стару угоду про оренду буде розірвано. Натомість укладуть нову: 2,8244 га землі терміном на 12 років відійде “гараздам”, а 1,1766 га опікуватиметься місто. На останній ділянці планували створити парк, який утримуватиме комунальне підприємство “Центр розвитку міста та рекреації”. Обіцянку мер не виконав.

Відтоді фірма-орендар змінила власників, хоча будівництво так і не розпочалося. Ба більше, доріжку до озера, яка десятиліттями перебувала у жалюгідному стані – заасфальтували, причому коштом орендаря.

На початку серпня 2024 року депутати Івано-Франківської міської ради проголосували за оголошення інвестиційного конкурсу на будівництво реабілітаційного центру в межах вул. Гурика та центрального міського озера.

Перед цим представники громади та частина депутатів просили не полишати міста останньої зеленої зони біля озера. За відповідне рішення проголосували 25 із 31 присутніх депутатів.

Після розголосу, свою думку висловили діючі військові ЗСУ, ветерани, волонтери та громадські активісти, які не були присутні на сесії міської ради, і чию думку не питали. “Ницо прикриватись ветеранами, ницо ветеранам йти на зговір з забудовниками”, – відреагував один із ветеранів війни.

Своєю чергою Руслан Марцінків заявив, що з ідеєю будівництво реабілітаційного центру на зеленій зоні біля міського озера зі сторони вулиці Гурика до нього звернулися з центральної міської клінічної лікарні та “громадських організацій учасників бойових дій”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.