Перший внесок за “єОселю” зменшать для тих, кому до 25 років

Новини, Суспільство

Він становитиме для них 10%, а не 20%, як це є зараз.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Перший внесок у державній програмі житла єОселя з осені зменшать для українців, які віком до 25 років. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на Українському молодіжному форумі 2024.

“Сьогодні ми маємо вже державні програми, які працюють і працюватимуть ще активніше в інтересах молоді. Зокрема, в державній програмі «єОселя», яка вже існує, буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10%. І вже восени має запрацювати відповідна програма”, — заявив глава держави.

Також політик анонсував, що для української молоді у вересні з’явиться нова програма грантів – 150 тисяч грн на започаткування або розвиток власної справи. Крім того, запрацюють освітні гранти – програма підтримки абітурієнтів.

“З’явиться відповідний портал, восени, десь у жовтні, буде напрацьований. Там будуть всі різні молодіжні програми — від іпотеки до інших речей. Кредитування, молодіжні центри, гранти — не тільки на освіту”, — додав Зеленський.

Що Таке “єОселя”

“єОселя” — державна програма іпотечного кредитування житла, яка запрацювала у жовтні 2022 року. Максимальний строк кредиту за програмою — 20 років, а мінімальний початковий внесок — 20% від вартості житла. “єОселя” має спрощені умови кредитування і ставку у 3% для пільгових категорій та 7% для решти визначених урядом категорій.

У серпні 2023 року програма розширилася. Кредит під 3% доступний для військовослужбовців за контрактом, силовиків, педагогів, медиків та науковців. Держава забезпечує кредитами під 7% річних такі категорії:

  • ветеранів війни та членів їхніх сімей; учасників бойових дій; людей, які отримали інвалідність внаслідок війни; родини загиблих ветеранів та воїнів;
  • внутрішньо переміщених осіб;
  • громадян України без власного житла або у власності яких менше ніж 52,5 кв. метра для однієї людини та додатково 21 кв. метр на кожного наступного члена сім’ї.

Щоб скористатись програмою “єОселя”, потрібно заповнити заявку в мобільному застосунку “Дія” та обрати один або всі банки-партнери житлової програми: “Ощадбанк”, “ПриватБанк”, “Укргазбанк”, “Глобус банк”, Sky Bank та “Укрексімбанк”.

Із 30 січня за пільговою іпотекою в “єОселі” можна купити не лише квартири, а й приватні будинки, дуплекси і таунхауси.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.