Цінова ситуація на споживчому ринку у липні 2024 року

Новини, Суспільство

За даними Державної служби статистики України, споживчі ціни в Івано-Франківській області у липні 2024р. порівняно з попереднім місяцем підвищилися на 0,2%, з початку року зросли на 5,1%.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління статистики в Івано-Франківській області.

В Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) індекс споживчих цін в липні 2024р. порівняно з червнем 2024р. склав100,0%, з початку року – 104,3%.

На споживчому ринку області в липні 2024р. порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,5%. Найбільше (на 16,8% та 7,4%) подешевшали овочі та яйця. На 5,1–0,4% знизилися ціни на м’ясо птиці, сало, рис, масло. Водночас на 11,6% подорожчав цукор, на 5,5–0,9% зросли ціни на продукти переробки зернових, безалкогольні напої, соняшникову олію, кисломолочну продукцію, макаронні вироби, яловичину, хліб, рибу та продукти з риби, маргарин, фрукти. 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,7%.

У сфері охорони здоров’я подорожчали послуги лікарень на 2,8% та амбулаторні послуги – на 2,2%.

Ціни на транспорт зросли на 2,2% в основному через збільшення вартості проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 8,3%, а також палива та мастил на 0,6%. 

У сфері зв’язку ціни підвищилися на 1,7%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 4,2% та мобільного зв’язку – на 3,4%.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.