“Повинна відбуватися, але у розумних межах”, — Марцінків про методи мобілізації в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

Міський голова Руслан Марцінків вважає, що мобілізація має відбуватись, адже необхідно проводити ротацію військовослужбовців.

Про це Руслан Марцінків зазначив 18 серпня під час відеозвернення, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Проте, зі слів посадовця, мобілізацію потрібно здійснювати іншими методами, а не тими, які використовують сьогодні.

“Я не підтримую примусову мобілізацію, адже не завжди такі дії призводять до позитивних речей.

Маємо нещодавно випадок, коли один із таких мобілізованих перейшов з одного батальйону нашої бригади на бік ворога. Внаслідок зради були прильоти авіабомб, і, на жаль, є загиблі та поранені.

Тому не підтримую насильницькі методи, втім ми повинні розуміти, що мобілізація у розумних межах повинна відбуватись”, — сказав посадовець.

Руслан Марцінків також вказав, що місто не керує процесом мобілізації. Водночас, очільник міста вважає, що акцент важливо робити саме на рекрутингових центрах.

“Я підтримую створення рекрутингових центрів. Ми маємо такий центр у ЦНАПі.

Мені прикро за ті випадки, які сьогодні відбуваються. Адже ми усі повинні допомагати нашим військовим”, — додає Марцінків.

Нагадаємо, Руслан Марцінків неодноразово наголошував, що задля того, аби залучити більше людей до мобілізації, потрібно мотивувати фінансовою стороною та гарантіями.

“Якщо людина підписує контракт і йде воювати — вона повинна мати величезний соціальний пакет. Я думаю, що мобілізувати треба саме такими речами”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.