У Парижі на Паралімпійських іграх Україну представлятимуть 140 спортсменів

Війна, Новини, Суспільство

XVII Паралімпійські ігри у Парижі пройдуть з 28 серпня до 8 вересня. За Україну виступатимуть 140 спортсменів. З них 96 чоловіків та 44 жінки, 23% українських учасників – дебютанти.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Національний комітет спорту інвалідів України.

При цьому 23% українських учасників будуть дебютантами Паралімпійських ігор. Українські параатлети представляють 20 регіонів країни та місто Київ.

На Паралімпіаді і Парижі збірна України задіяна у 17-ти з 22-х видів спорту, це рекорд у паралімпійській історії країни.

Зокрема, українці виступлять у легкій атлетиці, паверліфтингу, дзюдо, стрільбі з лука, настільному тенісі, фехтуванні на кріслах колісних, кульовій стрільбі, плаванні, академічному веслуванні, велоспорті, голболі, веслуванні на каное, триатлоні, бадмінтоні, тхеквондо, боччі та волейболі сидячи.

На попередній Паралімпіаді, яка проходила у Токіо, взяли участь 142 спортсмени з України, тоді наша збірна посіла 6-те місце у загальнокомандному заліку. Українці вибороли 98 медалей (24 золоті, 47 срібних, 27 бронзових).

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.