У Франківську зафіксували випадок ботулізму — Держпродспоживслужба почала перевірку

Новини, Суспільство

Фахівці розпочали позапланову перевірку. В Івано-Франківську зафіксували один випадок ботулізму. Жінка, яка захворіла на недугу, напередодні вживала ковбасні вироби. 

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне, начальниця управління державного нагляду щодо дотримання санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Лесю Семанчук.

За її словами, випадок ботулізму підтвердили 22 серпня лабораторно. Хвора — жінка 1981 року народження.

“Захворіла вона 15 серпня. За нашою інформацією, жінка спочатку звернулася до окуліста, бо в неї проявився такий симптом, як порушення зору. 20 серпня вона пішла до приватного медзакладу, звідки її скерували до обласної інфекційної лікарні”, — розповіла Леся Семанчук.

Лікарі поставили пацієнтці попередній діагноз — клінічний ботулізм середньої важкості. Наразі жінка перебуває на лікуванні. Їй ввели протиботулінічну сироватку.

За цим випадком спеціалісти Держпродспоживслужби почали розслідування. Фахівці вживають заходів з недопущення захворювання серед інших людей.

“Хвора казала, що їла ковбасні вироби. Ми почали перевірку магазинів, щоб з’ясувати, яку саме продукцію вона вживала. Їла вона її з 13 по 14 серпня, а 15 — захворіла. Відповідно, тієї продукції вже не було. Але ми проводимо позапланові перевірки, щоб визначити, що саме вживала пацієнтка”, — каже Леся Семанчук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.