ЗМІ: Прем’єр-міністр Індії Моді прибув до України (відео)

Новини, Політика

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді прибув до України. Це перший офіційний візит індійського прем’єр-міністра до України за часи незалежності.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Times of India.

Індійський політик прибув до Києва уранці 23 серпня. Очікується, що він зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

21 серпня Моді закликав до “відновлення миру” перед візитом до України та анонсував, що поділиться перспективами закінчення війни з Росією.

Передісторія:

  • На початку липня, в день російської атаки на лікарню “Охматдит” у Києві, Моді відвідав Росію. На зустрічі із правителем РФ Володимиром Путіним закликав його припинити війну в Україні та заявив, що рішення не може бути знайдено на полі бою.
  • Зеленський розкритикував зустріч Моді з правителем Росії Володимиром Путіним, назвавши її “руйнівним ударом по мирних зусиллях”. У відповідь на це Індія викликала українського посла, щоб обговорити слова президента України.
  • Сполучені Штати висловили занепокоєння Індії щодо її відносин з Росією на тлі загарбницької війни, яку РФ веде проти України.
  • Офіс президента офіційно підтвердив, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну напередодні Дня Незалежності.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.