Опублікував відео переміщення військової техніки: суд виніс вирок прикарпатцю

Війна, Кримінал, Новини
Коломийський міськрайонний суд визнав винним уродженця села Голосків, що на Івано-Франківщині — блогер опублікував в ТікТок відео пересування військової техніки.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на вирок Коломийського міськрайонного суду.

Звинувачений є майстром лісу Отинійського лісництва філії “Коломийське лісове господарство”.

Встановили, що чоловік здійснив відеофіксацію переміщення військового озброєння на відкритих залізничних платформах у селі Лісний Хлібичин. Це були бойові броньовані автомобілі, які відносяться до бойової колісної техніки й, залежно від модифікації, можуть бути призначені для доставлення десанту чи евакуації поранених з поля бою.

Звинувачений розмістив відеозапис про переміщення військового озброєння в соцмережі “TikTok”. Станом на восьме червня, усього за два дні після публікування, відео набрало 156,3 тисячі переглядів.

Органом досудового розслідування такі дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 114-2 КК України, як поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння територією Україну, тобто такої інформації, яка не розміщувалась у відкритому доступі.

Свою вину блогер визнав.

Пом’якшувальними обставинами суд визнає “відсутність матеріальної шкоди та наявність на утриманні чоловіка двох малолітніх дітей”.

Необхідності застосування до обвинуваченого запобіжного заходу до набрання вироком законної сили суд не вбачає.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 114-2  КК України, і призначили йому узгоджене сторонами покарання у вигляді позбавлення волі на три роки. Але на підставі ст. 75 КК України його звільнили від відбування призначеного покарання з випробувальним строком на один рік.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.