Учасники Зборів проти забудови зеленої зони біля Франківського міського озера звернулися до президента та правоохоронних органів (відео)

Новини, Суспільство, Туризм

27 серпня в Івано-Франківську поблизу міського озера відбулася друга Зустріч громадської ініциативи за збереження зеленої зони та побудови Парку ветеранів на ділянці у 4 га.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на телеграм-канал Голос ІФ.

Зустріч пройшла у досить жвавій, напруженій, а іноді і гарячій атмосфері адже як і минулого разу на Заходи були присутні місцеві мешканці, громадські активісти та військові, які виступають за збереження зеленої зони біля Івано-Франківського міського озера так і представники тієї частини військових, які наполягають на будівництві реабілітаційного центру та комерційної забудови на ділянці площою в 1,3 га., яка перебуває у власності Івано-Франківської ТГ.

Хвилиною мовчання Зустріч відкрив, один із її організаторів ветеран полку “Азов” НГУ Сергій Янчук. У подальшому він зазначив, що мета цього зібрання – дійти до компромісу, який сподобається обом сторонам.

Наступним виступив голова та один із організаторів Зустрічі громадської ініціативи, голова ГО “Небайдужі Франківчани” Богдан Козак, який зазначив, що у відповідності до доручення Зборів ініціативною групою було підготовлено порядок денний та звернення до Івано-Франкіівської міськради, президента України Володимира Зеленського, генерального прокурора України, інших правоохоронних органів з вимогою відмінити незаконні рішення щодо розроблення інвестиційного плану щодо будівництва у зеленій зоні біля Івано-Франківського міського озера та перевіркою законності виділення комунальної землі під забудову. У подальшому активіст підтримав створення на усій площі у 4 га., Парку ветеранів, а іншій стороні, яка виступає за забудову зеленої зони запропонував компромісний варіант розміщення реабілітаційного центру на більшій площі, у зручнішому місці в ЦМКЛ по вул. Мазепи, тим більше що директор цього лікувального закладу Тарас Масляк не проти такого будівництва.

На зустріч громада запрошувала також мера міста, представників міської влади, депутатів, забудівників та іншу сторону конфлікту – частину військових, які “за” реабілітаційний центр та забудову. Проте запрошення не проігнорували лише прихильники забудови, яких представив ветеран війни Микола Бітюк та два депутати фракції “Європейська солідарність”: Олексій Петечел та Степан Руднянин.

Степан Петечел зазначив, що на сесії міської ради 2 серпня, де обговорювали проєкт рішення будівництва реабілітаційного центру, він пропонував відкласти розгляд даного питання і зустрітися для обговорення з усіма зацікавленими особами.  Проте тоді його пропозицію відхилили.

Депутат спробував висунути для розгляду прихильникам будівництва інші території для реабілітаційного центру, проте прихильники забудови відрікалися від всіх пропозицій та зазначили, що “Цей проєкт тільки на цій ділянці буде гарним”.

До свойого колеги по партії та фракції долучився і Степан Рудняний; “Нас збурив не реабілітаційний центр, а те, що не було ніякого обговорення і не було донесено до кінця правильність цього проєкту”, – зазначив депутат.

В кінці Зустрічі громадської ініціативи головуючий Богдан Козак запропонував присутнім проголосувати за звернення щодо скасування рішення сесії від 02.08.2024 №176-45 «Про оголошення інвестиційного конкурсу по залученню інвестора до інвестпроекту для будівництва реабілітаційно – оздоровчого комплексу у межах вул. Гурика та Центрального міського озера в м. Івано-Франківську, створення Парку ветеранів та інше, а також проект рішення. Крім цього голова ГО “Небайдужі Франківчани” Богдан Козак поставив на голосування звернення до президента України Володимира Зеленського, Генерального прокурора України, інших правоохоронних органів з метою перевірки законності рішень Івано-Франківської міськради та законності забудов довкола міського озера. Також учасники зустрічі вирішили звернутися і до голови ПП “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока щодо надання політичної оцінки діям Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа та фракції ВО “Свобода” у міській раді щодо недопустимості забудови зеленої зони довкола Івано-Франківського міського озера та створення Парку патріотів. Всі рішення присутні на зборах прийняли одноголосно, за них проголосували навіть двоє депутатів від фракції “Європейська солідарність” у міськраді.

Крім цього Богдан Козак назвав Руслана Марцінківа найталановитішим брехуном в Україні.

Учасники Зборів до компромісу так і не дійшли, але доручили головуючому Богдану Козаку всі звернення направити зацікавленим особам.

Також читати: Франківчани вимагають створення Парку ветеранів в рекреаційній зоні біля міського озера (відео+фото). Збори прихильників будівництва реабілітаціного центру біля озера у Івано-Франківську пройшли зі скандалом (відео+фото)

Усі відео з виступами учасників Зборів можна переглянути на телеграм-каналі сайту Голос ІФ у повному об’ємі. Не забудьте підписатися!

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.