Обіцяв зробити парк, однак обіцянку не виконав. Марцінків про можливу забудову міського озера

Новини, Суспільство

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що в питанні можливої забудови озера побудовою реабілітаційного центру для ветеранів війни потрібно шукати компроміс. 

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Руслана Марцінківа в ефірі радіо “Західний полюс.

Мер визнав, що в громаді немає єдності в питанні побудови установи саме біля озера.

“Це питання вже перезріле. Реабілітаційний центр має бути в Івано-Франківську, це ініціатива самих військових та Центральної міської клінічної лікарні. Місто готове до компромісу, місто сприяє прагненню. Ми поважаємо думки всіх… Я готовий до спілкування. Маю звернення від обох сторін. Ще раз підкреслюю, це ініціатива військових”, – сказав мер.

Марцінків не прокоментував, чому він та представники мерії проігнорували запрошення громади взяти участь у зборах біля озера у вівторок, 27 серпня. Однак наголосив, що бачить у цьому питанні “політику” – на його думку в навколо цього питання “повилазили кандидати в депутати, міські голови”.

Мер додав, що місто працює над медичним центром для реабілітації у довгобуді на Софіївці. Для його реалізації шукають донорські кошти.

Передісторія конфлікту

Наприкінці 2018 року в Івано-Франківську між орендарем землі “Гаразд Україна” й депутатами, та активісти ВО “Свобода розгорівся скандал через вказану ділянку. Фірма планувала побудувати поблизу міського озера розважально-відпочинковий комплекс. Натомість, у міській раді заявили, що дозвільних документів у будівельної компанії немає й громада не віддасть землю під забудову.

Тоді міська влада поспіхом встановила капличку, хрести й дитячий майданчик. Також певний час там тривав цілодобовий прийом громадян.

25 лютого 2020 року на засіданні міської ради повідомили, що стару угоду про оренду буде розірвано. Натомість укладуть нову: 2,8244 га землі терміном на 12 років відійде “гараздам”, а 1,1766 га опікуватиметься місто. На останній ділянці планували створити парк, який утримуватиме комунальне підприємство “Центр розвитку міста та рекреації”. Обіцянку мер не виконав.

2 серпня 2024 франківська міськрада зробила крок до остаточної забудови озера: проголосували за оголошення інвестиційного конкурсу на будівництво реабілітаційного центру в межах вул. Гурика та центрального міського озера.

18 серпня франківчани вимагають створення Парку ветеранів в рекреаційній зоні біля міського озера. 23 серпня проходили Збори прихильників будівництва реабілітаціного центру біля озера у Івано-Франківську, вони закінчились скандалом, 27 серпня учасники Зборів проти забудови зеленої зони біля Франківського міського озера звернулися до президента та правоохоронних органів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.