«Вони знають щось більше за нас»: франківська письменниця Ольга Деркачова презентувала збірку поезій (фото)

Новини, Суспільство

Ольга Деркачова, франківська письменниця, докторка філологічних наук, професорка презентувала книгу «Вони знають щось більше за нас».

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Галицький Кореспондент.

Це вже 30 збірка письменниці, але третя – поетична.  Це книга поезій про щоденні враження, емоції та почуття. Про людину у війні. Присутня й інтимна лірика, пише “Галицький кореспондент”.

Вірші написані у телефоні

Ольга Деркачова говорить, що праця для неї особлива тим, що це вже 30 її книга. Збірка «Вони знають щось більше за нас» творилась близько декількох місяців. І це, за словами авторки, скоріше особистісний щоденник, де кожному відгукнеться щось своє.

“З одного боку – емоції мої, але з іншого боку – в поезії це все ж таки лірична героїня, а сам автор стає осторонь. Звісно, є теми війни, самотності, життєвого вибору, християнські мотиви. Збірка досить різнопланова. Чому кажу що щоденник, бо немає розділів і тд. До речі, це вже друга книга у телефоні написана – на думку спадає вірш, і потрібно одразу записати, тому беру телефон і записую”, – ділиться Ольга.

Письменниця каже, що назва збірки більше про духовне та сакральне.

“Хтось може трактувати, що це про пліткарів, які думають, що знають більше про нас. Але ні, тут про небо, яку над нами, і бачить нас з висоти. Зрештою, кожен протрактує назву по-своєму”, – впевнена вона.

Те, що актуальне

Богдан Томенчук, поет каже, що є прихильником творчості Ольги Деркачової. 

«Ця збірка вразила мене тим, що у ній чітко відчувається невловима межа, де сакральне переходить у реальність і навпаки. Дуже рідко хто вміє так тримати цю лінію щирості, правдивості», – розповідає Томенчук. 

Він додає, що кожній людині потрібно опертя, і багато хто знайде опертя у цій збірці – у тилу чи на лінії фронту. 

 

 

Василь Добрянський, письменник:

«Я вважаю, що кожному письменнику потрібно знайти свій стиль та «обличчя». Ця книга вчергове засвідчує, що Ольга знайшла і працює в цьому стилі. І збірка ця є вкрай актуальною тепер». 

За словами директорки Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка, Людмили Бабій, слово Ольги Деркачової завжди цікаве для кожного. 

«Вона вміє все відчути і відобразити сьогодення. Те, чим живе українець. Духовність – особливо важливо в час війни. І ця збірка чітко демонструє на чому акцентувати: на співчутті, на допомозі та духовності» , – переконана директорка.

 

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.