Завдяки складній операції 11-річний прикарпатець вперше піде до школи

Здоров'я, Новини, Суспільство
Всю початкову школу хлопчик провів за індивідуальними уроками в лікарняних палатах або ж удома – все через недугу.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ.

Спеціалісти Дитячої Лікарні Святого Миколая і Перше медичне об’єднання Львова виконали складну операцію з реконструкції кишківника хлопчику з Івано-Франківщини, який після боротьби з онкологічною хворобою 6 років страждав від її наслідків та обмежень.
Вже за кілька днів 11-річний Святослав Писар нарешті піде на свято Першого дзвоника та сяде за шкільну парту – вперше. Вже як п’ятикласник.
5 років тому івано-франківські медики виявили у Святославчика злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хіміотерапії вже київські фахівці видалили новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. А для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми – колостому та уростому. Це спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі. Зі стомами Святославчик прожив цілих 5 років.
А нещодавно мама хлопчика натрапила на історію одного з пацієнтів Лікарні Святого Миколая, якому успішно виконали реконструкцію кишківника. Жінка ухопилася за шанс позбавити сина бодай однієї стоми та звернулася до наших спеціалістів. Вони взялися ретельно обстежувати дитину. Пацієнту виконали відеоендоскопію, біопсію слизової та дослідили мікрофлору. А також зробили КТ, аби переконатися що маленький пацієнт і справді перебуває в ремісії.
“Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу”, – розповідає про хід втручання Олександр Калінчук, хірург, медичний директор Лікарні Святого Миколая.
Операція тривала 4 години і минула успішно. Святославчик вже поїхав додому. Там він відновлюється та готується за кілька днів почути свій перший в житті дзвоник на урок.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.