Боєць Ігор Козак обговорив з очільницею Департаменту охорони здоровʼя перспективу створення “паліативних хоспісів” (фото)

Новини, Суспільство

Ігор Козак з Калуша, якому ампутували ногу після отриманого на війні поранення, зустрівся з очільницею Департаменту охорони здоровʼя Івано-Франківської ОВА Олександрою Бойчук. Під час зустрічі обговорити ключові проблеми, пов’язані з лікуванням та перебуванням військовослужбовців в лікувальних закладах області.

Про це повідомила громадська організація “Браття з Прикарпаття”, яку очолює боєць Ігор Козак,  інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

У ході розмови обговорили такі проблеми:

  • Неналежний стан санітарних кімнат та інклюзії в лікарнях;
  • Перспективи створення спеціальних просторів в лікарнях для військових, котрі проходять лікування (дані простори могли б слугувати певним майданчиком для організації різноманітної допомоги воїнам та організації їхнього дозвілля);
  • Вживання алкоголю, надмірне вживання знеболюючих препаратів та наркотичних речовин військовими протягом лікувального процесу;
  • Перспективу створення спеціалізованих “паліативних хоспісів” для важкопоранених військових.

“Пані Олександра запевнила, що забезпечення належного лікування воїнів та вирішення проблем, пов’язаних з їх перебування в лікувальних закладах, є пріоритетом департаменту. Тому департамент (в межах своїх компетенцій та ресурсів) всіляко буде сприяти вирішенню вищезгаданих проблем”, — йдеться у повідомленні.

Боєць Ігор Козак закликає облаштувати у медзакладах простори для військових.

Нагадаємо, калушанин Ігор Козак став на захист України у квітні 2022 року. На війні чоловік отримав поранення, через яке йому ампутували ногу. Незважаючи на труднощі зі здоров’ям, він має намір повернутися на фронт, до своїх побратимів.

Зараз військовослужбовець знімає тіктоки, в окремих називає себе термінатором і показує, як без кінцівки можна жити на позитиві. Детальніше — у публікації “Вікон” під назвою Якщо боєць без кінцівки зможе себе реалізувати, є стимул чіплятися за життя — Ігор Козак”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.