Рада підтримала включення Сил безпілотників у структуру ЗСУ

Війна, Новини, Політика

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт № 11507 про включення до окремих родів Збройних сил України нової структури — Сил безпілотних систем.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка

За словами Железняка, за відповідне рішення проголосували 294 депутати.

Передісторія:

  • 7 травня 2024 року Кабінет міністрів підтримав проєкт указу президента Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем.
  • 10 червня Генштаб ЗСУ повідомив, що заступника головнокомандувача ЗСУ Вадима Сухаревського призначили командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ.
  • Кабінет міністрів 20 серпня схвалив законопроєкт, що утверджує існування Сил безпілотних систем. А також виділив 24 мільярди гривень на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони.
  • 2 вересня секретар оборонного комітету ВР Роман Костенко в коментарі “Українській правді” повідомив, що Верховна Рада незабаром розгляне законопроєкт, який утверджує існування Сил безпілотних систем.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.