На Прикарпатті аграрії розпочали збір пізніх зернових та технічних культур

Новини, Суспільство
Хлібороби Прикарпаття вже збирають пізні зернові й технічні культури. Також розпочали посів озимих культур під урожай наступного року.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФз посиланням на сторінку Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Так, станом на п’яте вересня, усі категорії господарств з площі 94,8 тисячі гектарів зібрали 588,4 тисячі тонн збіжжя.
Зокрема, з площі 12 тисяч гектарів зібрали 66 тисяч тонн кукурудзи. Крім цього, обмолотили сою на площі дві тисячі гектарів, а зібрали — понад п’ять тисяч тонн.
Також продовжується збір картоплі та овочевих культур, валовий збір яких склав 788 та майже 120 тисяч тонн відповідно. Озимого ріпаку наразі посіяли вісім тисяч гектарів.
Але через посушливу погоду та недостатні запаси вологи в ґрунті сільськогосподарські підприємства області дещо знизили темпи посіву озимих культур під урожай 2025 року.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.