Новий глава МЗС відкликав тимчасового повіреного в Грузії

Новини, Політика

Новий голова МЗС Андрій Сибіга ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії Михайла Харишина, а також вніс подання про звільнення заступниці міністра Ірини Боровець.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Сибіга у Facebook.

Міністр повідомив, що в неділю провів нараду з українськими послами та генконсулами.

“Озвучив дуже чіткі критерії ефективності роботи посла України. Це конкретний результат, сміливість та проактивність. Посли країни у війні не можуть бути відірваними від реалій війни. У зв’язку з цим ухвалив рішення про відкликання тимчасового повіреного України в Грузії”.

Сибіга зазначив, що повідомив про припинення довготермінового відрядження тимчасово повіреного в Грузії через “повне нерозуміння ним реалій дипломатії держави, що воює”.

Він також зазначив, що вніс подання про звільнення заступниці міністра Ірини Боровець.

Міністр додав, що “буде нова структура міністерства, переглянуті штатні розклади посольств”.

“Ми потребуємо приходу молоді до нас. Всі умови для цього будуть створені – запланував зустріч із керівниками провідних галузевих університетів”, – написав він.

У серпні тимчасовий повірений у справах України в Грузії Михайло Харишин розповів, що Україна свого часу отримала схвалення Тбілісі на призначення нового посла в Грузії, але цьому завадила незрозуміла риторика з боку грузинської влади.

5 вересня Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.