Російським полоненим заборонили телефонувати додому – Лубінець

Війна, Новини, Політика

Україна заборонила російським військовополоненим телефонувати близьким до Росії, тепер їм дозволено лише писати листи.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на омбудсмена України Дмитра Лубінеця в ефірі телемарафону в суботу ввечері.

Лубінець відзначив, що “все частіше і частіше російські військові вбивають українських військовополонених, це фіксують не тільки міжнародні організації, а й представники України. На його думку, такі дії заохочуються вищим керівництвом РФ.

Водночас в Україні діє 4 спеціальні табори для російських військовополонених, і там умови перебування відповідають Женевським конвенціям.

“Деякі речі, скажу відверто, ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій з приводу можливості російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію РФ. Наша позиція була дуже проста: згідно Женевських конвенцій, є право на листування, а не на телефонний дзвінок.

Станом на зараз нам повідомлено, що у росіян зберігається можливість писати листи, але право на здійснення телефонних дзвінків у них вже немає”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.