Загибель диких качок у калуському парку: влада повідомила причину (фото)

Новини, Суспільство

Стали відомі результати дослідження щодо фактів загибелі диких качок у міському парку Калуша. Причина — отруєння. 

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Калуша Андрія Найду.

За його словами, мешканці громади висловлювали безліч припущень щодо причин цього інциденту, і варіанти були найрізноманітніші. Для з’ясування обставин туші качок були направлені на експертизу до фахівців Держпродспоживслужби. Результати досліджень показали, що інфекція як причина загибелі птахів була виключена. Експерти підтвердили, що причина смерті качок – отруєння. Виявити точне місце та джерело отруєння наразі неможливо, оскільки ці дикі птахи переміщуються між різними водоймами.

Мер ще раз наголосив на важливості розібратися в ситуації перед тим, як робити висновки. Звертаємося до всіх відвідувачів парку: не годуйте птахів та звірів, які там мешкають. Природа створила їх так, що вони здатні самостійно піклуватися про себе. Наша «допомога» може призвести до непередбачуваних наслідків.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.