Кірбі: США не змінюють політику щодо ударів по території Росії

Війна, Новини, Політика

Сполучені Штати не планують змінювати політику щодо надання Україні дозволу на використання ракет дальнього радіуса дії.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на речника Білого дому з питань національної безпеки Джона Кірбі, повідомляє агентство Reuters.

Кірбі порадив не очікувати серйозних оголошень щодо цього питання на тлі зустрічі президента США Джо Байдена з прем’єр-міністром Британії Кіром Стармером у Вашингтоні.

“Наша позиція щодо надання Україні ракет дальнього радіуса дії для ударів всередині Росії не змінилася. Я б не очікував серйозних оголошень щодо цього”, – сказав він.

Окрім цього, речник Білого дому заявив, що США серйозно ставляться до попередження очільника Кремля Владіміра Путіна про те, що він вважатиме Захід безпосередньо залученим у конфлікт, якщо Україна запустить ракети дальнього радіуса дії західного виробництва в Росію.

“Це не та риторика, яку ми не чули від нього раніше”, – зазначив він та додав, що США сприймають ці коментарі серйозно.

У четвер Путін заявив, що дозвіл Україні вдаряти західними ракетами по РФ означатиме пряму участь країн НАТО і європейських країн у війні в Україні.

Глава уряду Британії Кір Стармер у відповідь на залякування Путіна заявив, що це глава РФ розпочав війну в Україні і він може закінчити її в будь-який момент.

У ЄС заявили, що погрози Путіна не змінять позиції Євросоюзу стосовно підтримки України.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.