Екснардеп Деркач став сенатором у Росії

Кримінал, Новини, Політика

Колишній депутат Верховної Ради України Андрій Деркач, обвинувачений у держзраді та позбавлений українського громадянства, став сенатором від Астраханської області РФ.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Медузу.

Як повідомляє видання, указ про призначення 57-річного Деркача сенатором голова Астраханської області Ігор Бабушкін підписав ще 12 вересня, проте ЗМІ звернули увагу на це лише у неділю.

Довідково: Андрій Деркач був депутатом Верховної Ради з 1998 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення він утік із України. У червні 2022 року СБУ звинуватила Деркача у роботі на російську розвідку. Він також перебуває у списку санкцій США.

У січні 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив Деркача громадянства, а Верховна Рада — мандата.

У липні повідомлялося, що Деркач став одним із кандидатів у російську Раду Федерації від Астраханської області.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.