Нардепи кажуть, що мобілізацію деяких чоловіків віком до 25 років можуть призупинити: що відомо

Війна, Новини, Суспільство

У Міноборони, ймовірно, можуть видати наказ про неможливість мобілізації “обмежено придатних” чоловіків віком до 25 років.

Якщо такі люди вже мобілізовані, їх не зможуть відправляти “на нуль” у штурмові війська, заявили народні депутати “Європейської Солідарності” Ірина Геращенко та Олексій Гончаренко, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ

“Прийнято рішення, що буде офіційний наказ, щоб зупинити мобілізацію 18-25 річних, поки законопроєкт на розгляді…Також Стефанчук погодився, що це питання потребує негайного вирішення. Але ще треба зрозуміти, яким чином буде замінено у війську тих людей, які були мобілізовані”, – написав Гончаренко, посилаючись на слова голови парламенту Руслана Стефанчука.

А за словами Ірини Геращенко, на наступні пленарні тижні винесуть законопроєкт №11379-д, який узаконить ці норми офіційно й закріпить норму щодо демобілізації “обмежено придатних” віком 18-25 років.

Законопроєкт №11379-д, який має завадити мобілізації обмежено придатних чоловіків до 25 років, досі перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Документ мав би унеможливити мобілізацію осіб, молодших за 25 років, які не проходили військову службу чи військову кафедру, але були визнані “обмежено придатними” (до скасування цього статусу).

На початку вересня Рада ухвалила його за основу. 16 вересня стало відомо, що парламентський Комітет з питань нацбезпеки й оборони розглянув і одноголосно підтримав законопроєкт №11379-д.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.