Торік на Прикарпатті усиновили 169 дітей (інфографіка)

ДІТИ, Новини, Суспільство

Сімнадцятого вересня в Україні відзначають День усиновлення.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Головне управліннія статистики в Івано-Франківській області.

На Прикарпатті протягом 2023 року усиновили 169 дітей.

Так, на кінець 2023 року у 12 дитячих будинках сімейного типу перебувало 89 вихованців, у 72 прийомних сім’ях − 134 прийомні дитини.

Водночас на первинному обліку в Службі у справах дітей Івано-Франківської облдержадміністрації перебували 1 155 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Серед них — 75,8% знаходились під опікою, піклуванням, 15,7% — знаходились у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу. Ще 8,5% знаходились у закладах соціального захисту дітей та інших закладах.


Зауважимо, усиновлення — це повне прийняття у сім’ю на підставі рішення суду.

З цього моменту між усиновленою дитиною та її рідними батьками й родичами припиняються всі особисті та майнові права й обов’язки. Натомість вони в такому ж обсязі з’являються в усиновлювача.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.