Нардеп із Калуша цьогоріч отримав 7 мільйонів гривень спадщини

Новини, Суспільство

У деклараціях за минулі роки народний депутат Олег Марусяк декларував борги. Але цьогоріч він отримав спадщину. Як змінилося його фінансове становище?

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Інформатор.

Під прицілом громадськості декларації нардепів та інших публічних осіб були наприкінці минулого року, коли знову відкрили доступ до Реєстру. Але декларації за 2023 рік почали подавати лише з 31 березня й вони уже фігурували в інформаційному полі значно рідше. Між тим, відповідно до законодавства, суб’єкт декларування зобов’язаний подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані — у 10-денний строк з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку, що перевищує суму в 50 прожиткових мінімумів.

Нардеп Олег Марусяк цьогоріч про зміни в майновому стані повідомляв уже тричі. Так, 16 квітня він оприлюднив інформацію про отримання спадщини в розмірі 359 тисяч 421 гривні. Джерелом доходу вказано Марусяка Романа Олексійовича. Через приблизно два тижні народний депутат успадкував від нього ще одну суму — 7 мільйонів гривень. Таким чином, загальна сума доходу склала 7 мільйонів 359 тисяч 421 гривню. 

Незабаром Олег Марусяк подав інформацію про зміни у майновому стані, пов’язані з видатками. Згідно з декларацією від 20 травня, він сплатив  298 тисяч 118 гривень податкового зобов’язання.

Нагадаємо, з декларацій попередніх років відомо про кредити Олега Марусяка та несплачене податкове зобов’язання, а також про те, що близько 2,5 мільйонів гривень банк йому пробачив та списав.

У декларації за 2023 рік особисто в Олега Марусяка залишалася несплаченою позика на 420 тисяч гривень від 5 жовтня 2020 року та були внесені відомості про “право грошової вимоги”, яке виникло 1 квітня 2020 року (йдеться про суму 103 тисячі 778 доларів). Також у розділі фінансових зобов’язань були внесені відомості про 2 мільйони 730 тисяч гривень як збільшення статутного капіталу підприємства “Каретний двір”. Це зобов’язання дружини нардепа, яка є власницею відповідного підприємства. Про податкові зобов’язанні згадок не було.

Додамо, що з майна у нардепа практично нічого немає. На ньому — лише гараж у Калуші, площею 25 кв. метрів. У Києві він квартиру орендує. Квартира у Калуші, площею 35 кв. метрів, є в дружини нардепа. Але місце реєстрації обох — інше помешкання в Калуші, яке належить третій особі і має 72,7 кв. метри площі. Транспортних засобів або іншого майна у подружжя немає. З цінного — корпоративні права  на ПП “Каретний двір”, яке у грошовому еквіваленті оцінене у 8 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.