Назавжди 28: на фронті загинув військовий з Рогатинщини

Війна, Новини

Він хотів бути корисним країні. Намагався вберегти найближчих серцю людей і прагнув стати частиною великої перемоги.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Галицький кореспондент.

Та, на жаль, Любомир Новіцький з с.Підкамінь не усміхнеться звично мамі своєю доброю посмішкою у день, коли відгримить страшна війна. Бо 17 вересня він востаннє вийде на складне бойове завдання й навіки закарбується в серці близьких теплими спогадами. Мудрий, чуйний, турботливий син та брат, найкращий друг і побратим, якому назавжди 28-м.

З розповідей батьків довідуємося, що Любомир Новіцький народився 12 травня 1996 року в с.Підкамінь нашої громади. Закінчив школу в рідному селі, згодом продовжив здобувати освіту в Рогатинському державному фаховому коледжі. З 2015 року заробляв на життя за кордоном. Але незадовго до повномасштабного вторгнення, у 2021 році, повернувся в Україну і був підтримкою для батьків.

Рідні згадують, що «Любомир любив працювати на землі. Робив будь-яку важку справу із задоволенням». Був у ньому цей ген істинного українця-господаря, який прагнув до розвитку. Хотів мати належне життя.
Наш захисник також мріяв про свою сім’ю, але не встиг створити її. Молоде, відповідальне серце покликала війна, точніше – бажання захищати свій дім та рідну землю.

До лав ЗСУ воїна мобілізували 14 травня 2024-го. Виконував обов’язки навідника 3 розвідувального відділення 2 розвідувального взводу розвідувальної роти командування десантно-штурмової бригади. Зокрема, в одному із дуже відповідальних боїв – курському.

Того страшного дня батьки чекали зв’язку із сином. Вірили, що повернеться із бойової позиції, на яку заступив. Натомість невдовзі крізь сльози читали рядки сповіщення: «Загинув під час бойових дій з відбиття збройної агресії у районі населеного пункту Мала Локня Суджанського району Курської області російської федерації»… І не вірили…

Їхнього веселого, життєрадісного, завжди готового прийти на допомогу кожному Любомира – немає.
Досі не можуть змиритися з втратою побратима і його бойові товариші, бо був для них справжнім другом, підтримкою.
Війна вкотре забрала в України не просто воїна. Вона знову відібрала кращого сина, брата і нашого земляка.

Рогатинська міська рада висловлює щирі співчуття родині, близьким та побратимам захисника. Розділяємо ваш біль та схиляємо голови в глибокій скорботі.

Вічний спокій душі та слава воїну Любомиру Новіцькому, який віддав життя за незалежність України!🇺🇦🕯

Про час зустрічі загиблого Захисника та чин поховання наш сайт повідомить додатково.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.