Більшість мешканців Івано-Франківської громади підтримують право переселенців голосувати на місцевих виборах (інфографіка)

Без рубрики, Новини, Суспільство

В Івано-Франківській громаді 44% висловлюють доброзичливе ставлення до внутрішньо переміщених осіб (переважно мешканці сіл).

Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Суспільно-політичні погляди: Івано-Франківська територіальна громада», яке презентувала Громадянська мережа ОПОРА, інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ .

Ще 44% висловлюють нейтральне ставлення, 9% — недоброзичливе.

Разом з тим, 56% респондентів вважають, що переселенці можуть мати право голосувати на місцевих виборах у громаді. Частіше так вважає молодь та жителі сіл.

Не підтримують цю думку 29% опитаних.


Опитування провели у серпні 2024 року методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) серед мешканців Івано-Франківської громади віком від 18 років.

В опитуванні взяли участь 400 респондентів. Вибірка репрезентативна за типом поселення (місто, село), статтю та віком респондентів.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.