WSJ: Міноборони РФ тисне на Путіна, щоб той оголосив нову хвилю мобілізації

Війна, Новини, Суспільство

За даними американського видання The Wall Street Journal, керівництво Міністерства оборони РФ продовжує тиснути на лідера Росії Володимира Путіна з вимогою оголосити нову хвилю мобілізації, щоб залучити додаткові війська і компенсувати втрати Кремля на полі бою в Україні.

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на The Wall Street Journal, джерело в Москві.

Видання пише, що на початку 2024 року керівництво Міноборони РФ на чолі з Сергієм Шойгу пропонувало Путіну провести мобілізацію перед його так званою “інавгурацією”, однак той відмовився, наполягаючи на використанні лише добровольців, які підписують контракти.

У липні Путін спробував збільшити чисельність війська, подвоївши одноразову виплату для новобранців до 400 000 рублів, або приблизно 4300 доларів.

Зараз, як стверджує WSJ з посиланням на джерела, російське МО вже під управлінням Бєлоусова знову відчуває проблеми з нестачею живої сили, через що Росія не може організувати великий контрнаступ у Курській області.

“Все більше людей говорять, що мобілізація неминуча”, – сказав один зі співрозмовників WSJ.

The Wall Street Journal зазначає, що тиск на проведення чергової хвилі мобілізації посилюється тим, що кількість жертв війни в Україні сягнула приблизно одного мільйона.

“Проблеми Росії стають дедалі гострішими. Після того, як московські війська взяли активну участь у захопленні східноукраїнського міста Покровськ, Росія звернулася до молодих і недосвідчених призовників і стягнула війська з інших ділянок лінії фронту в Україні для захисту російської території”, – пише WSJ.

Також видання відзначає, що в Кремлі побоюються, що чергова мобілізація може порушити баланс у сприйнятті війни російським суспільством, створюючи політичні ризики для Путіна.

Такі дії завдали матеріальної шкоди комунальному підприємству на понад 280 тис. грн.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 263

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.