Глава МЗС Британії про дозвіл бити Storm Shadow по РФ: Критичний час для нервів і мужності

Війна, Новини, Політика

Глава МЗС Великої Британії Девід Леммі заявив, що настав критичний час для “нервів і мужності”, згадавши про делікатні переговори з Білим домом щодо дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів углиб території РФ. 

Про це інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду“,  The Guardian

Виступаючи на паралельному заході на конференції Лейбористської партії в Ліверпулі, Леммі сказав, що труднощі і виклики війни в Україні стануть “глибшими і жорсткішими”, особливо в “кінці 2025 – 2026 роках” і далі.

“Отже, це критичний час для нервів, мужності, терпіння і стійкості від імені союзників, які стоять на боці України”, – сказав він у коментарях, які, схоже, були спрямовані на нерішучий Білий дім, стурбований ризиками, пов’язаними з дозволом на використання ракет Storm Shadow для ударів по Росії.

Леммі підкреслив, що Україна та її західні союзники обговорюють, “що ще може бути необхідним” для допомоги Києву на полі бою, окрім спроб утримати лінію фронту, яка перебуває під гострим тиском на сході країни.

“Як міністр закордонних справ, я, звичайно, не збираюся коментувати оперативні деталі, тому що це може лише допомогти Путіну”, – сказав Леммі, очевидно, маючи на увазі ракети Storm Shadow.

“Але між членами Альянсу в режимі реального часу ведеться дискусія про те, як ми можемо підтримати Україну на шляху до зими”, – додав він.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.