В Івано-Франківську 93 волонтери стануть мовними інспекторами

Новини, Суспільство

Станом на 23 вересня 2024 року в Івано-Франківську 93 людини зголосилися стати мовними інспекторами на громадських засадах.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків під час брифінгу,  інформує щоденна – онлайн газета Голос ІФ з посиланням на Ратушу.

Він зазначив, що для майбутніх інспекторів проведуть спеціальні навчання, включаючи юридичні аспекти.

Протягом тижня з кандидатами відбудуться співбесіди, а подати анкети охочі ще мають можливість.

Марцінків підкреслив важливість психологічної стійкості волонтерів, оскільки їхня робота спрямована на захист української мови, яка потребує підтримки через зростання використання російської серед переселенців.

Крім того, з 1 жовтня в місті розпочинаються курси української мови, які будуть доступні як у форматі очного навчання, так і онлайн.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.